Ingunn og Lisbeth ánægðar með Orkugönguna

Ingunn og Lisbeth tóku þátt í Orkugöngunni í fyrra. Þær komu alla leið frá Noregi til að taka þátt og voru virkilega ánægðar gönguna. Þær voru í viðtali við heimasíðu UtemagasinetOrkugangan_lightboxorg í noregi og má sjá viðtalið hér að neðan.

Vi er to skiglade damer fra Bø i Telemark som fikk invitasjon til å delta i Orkugangan 12. april i fjor. I nedturen etter et avlyst Birkebeinerrenn ble dette tilbudet noe vi gjerne ville prøve. Vi ble tilbudt en pakketur på til sammen 5 dager og turen startet med flyreise Oslo- Reykjavik og videre med innenlandsfly til Akureyri. Der ble vi hentet av Sigurdgeir Stefánsson og kona Disa og turen fortsatte i bil til Husavik gjennom spennende fjell-landskap med flotte fossefall som Gudafoss.

I Husavik ble vi innlosjert på et koselig hotell med utsikt over havnen.  Været og værmeldingen var ikke lovende for renndagen. Kuling og snøbyger var ikke det beste for skirenn i åpne landskap.  Rennarrangørene vurderte derfor å utsette rennet til søndag – da værmeldingen synes å bli svært lovende. Dette førte til at vi fikk to dager med opplevelsesturer i Husavikområdet. En dag med hvalsafari og møte med den barske Nord-Atlanteren ga oss nærkontakt med tre Kvitnos-delfiner som lekte seg rundt båten. Lørdagen ble det sightseeing i Myvatn-området med deilig bad i varme kilder i et snødekt landskap. Myvatn området er kjent for en vakker natur med vulkaner og et rikt fugleliv. Et besøk på ornitologisk museum bekreftet dette.

«Det var ikke trengsel i løypa, og enkelte strekninger hadde vi følelsen av å være alene på ekspedisjon i arktiske strøk!»

Renndagen opprant med strålende sol og vindstille! Vi ble busset fra Husavik til vulkanområdet Krafla der starten gikk. Føret var helt supert kaldvoksføre – og vi kunne bruke våre nypreppa ski til Birken! Løypa gikk i slakt terreng innover store hvite vidder mellom lavatopper fra tidligere vulkaner. Underveis var det fire drikkestasjoner med enkel servering brakt inn på snøscooter. Løypa var lett å gå og føret fint, bortsett fra et område rundt en geysir som sprutet damp flere ti-talls meter til værs. Dette fikk innvirkning på føret og vi måtte legge på bløtere smøring et par ganger før det rettet seg. Det var ikke trengsel i løypa, og enkelte strekninger hadde vi følelsen av å være alene på ekspedisjon i arktiske strøk!  Løypa bar ellers preg av å være lett med mye staking – noe som egnet seg godt for armsterke karer.

Da vi nærmet oss målområdet var utsikten mot hav, fjord og fjell fantastisk! I målområdet var det norske flagget heist til topps til ære for de norske deltakerne! Her var det mer folksomt med deltakere som hadde gått alternative løyper: 25 km, 10 km og 1 km. Så her var det løypevalg for alle kategorier.

Etter rennet var det fest med premieutdeling arrangert av det lokalet idrettslaget og mange frivillige. Vi fikk servert deilig kjøttsuppe med kortreist sauekjøtt. Alle deltagerne fikk premie og medalje til de tre beste i klassene. Første mann og kvinne i løypa fikk også en fin vase laget av en lokal kunstner.

Orkugangan kan anbefales for alle som ønsker variasjon og nye utfordringer i løype og landskap!

Greinin er fengin að láni af heimasíðu Utemagasinet.

Fólk er hvatt til að skrá sig, en eins og fram hefur komið ættu allir skíðagöngumenn að geta fundið sér vegalengd við hæfi. Í ár verður einnig í boði í fyrsta skipti 60 km ganga með frjálsri aðferð.